sâmbătă, 28 martie 2015

DeBunavoie.ro – platformă de matching între cererea și oferta de voluntariat din România

DeBunavoie face legătura între oamenii care își doresc să facă fapte bune și organizațiile și instituțiile care plănuiesc și coordonează faptele bune. E o platformă online care oferă doritorilor de voluntariat o sinteză a tuturor proiectelor în care se pot implica, în funcție de aria geografică și domeniul de interes, iar organizațiilor acces la cea mai mare comunitate de voluntari din România.
În România, în procesul îmbucurător de maturizare a societății sunt evidente, în ultimii câțiva ani, două tendințe clare, legate între ele: una prin care focusul individului se mută dinspre succes material către împlinire personală, iar cealaltă prin care apar tot mai multe inițiative de voluntariat. Noi credem că există astfel toate premisele pentru o dezvoltare accelerată a voluntariatului în țara noastră: energie pozitivă, bună-voința din partea participanților, furnizori serioși de proiecte (ONG-uri). Este nevoie doar de un catalizator (ceea ce ne propunem noi să fim) și de o masă critică (pe care vom coagula) pentru ca în foarte scurt timp voluntariatul, devenit mult mai accesibil tuturor, să mobilizeze energiile a sute de mii de români.
DeBunavoie este unealtă prin care Federația VOLUM facilitează accesul la activități și coagulează comunitatea. Până în luna aprilie platforma se află în varianta BETA (testing) așa că vă rugăm să aveți îngăduiță cu ea. Pentru a ajunge împreună la o formă cât mai accesibilă și utilă a platformei de matching debunavoie.ro avem nevoie de suportul organizațiilor nonguvernamentale din toată țara care să o testeze și să ne semnaleze lucrurile care pot fi îmbunătățite. Pentru aceasta, trebuie parcursi 4 pași simpli:
Pasul 1
Fă-ți cont pe platforma. Secțiunea de Termene și Condiții este încă în lucru – Contul se poate face oricum bifând aceasta căsuță.
Pasul 2
Postează o activitate (oricât de mică e) în care ai nevoie de voluntari.
Pasul 3
Spune-le voluntarilor să se înscrie. Pot fi voluntarii pe care îi cunoașteți deja și i-ați recrutat sau persoane noi.
Pasul 4
Feedback către contact@debunavoie.ro și comunicare@federatiavolum.ro despre cum au mers pașii 1, 2, si 3.
Pentru nelămuriri vă rugăm să ne contactați la comunicare@federatiavolum.ro.
Mai multe despre platformă puteți regăsi aici: http://debunavoie.ro
DeBunavoie este un portal dezvoltat în cadrul proiectului “Harta Voluntariatului în România” derulat de Federația VOLUM în perioada 1 iulie 2014 – 28 februarie 2016, un proiect finanțat prin Granturile SEE 2009-2014 în cadrul Fondului ONG (www.fondong.fdsc.ro) în România. Harta Voluntariatul în România” este o inițiativă cros-sectorială de încurajare și promovare a voluntariatului la nivel național indiferent de vârstă ca și valoare a cetățeniei active, și pilotarea, implementarea și validarea oficială a unui sistem național de recunoaștere a competențelor dobândite prin voluntariat. Necesitatea sa vine din nevoia recunoașterii oficiale a voluntariatului ca experiență profesională și din inexistența unei platforme naționale de corelare a cererii cu oferta de voluntariat în întreaga țară. Mai multe despre proiect puteți citi AICI.
Până în prezent platforma se bucură de 52 de voluntari, 17 organizații și 13 proiecte. Haideți să ne strângem cu toții acolo și să ne facem auziți!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu